De Rijksrecherche spoort (mogelijk) strafbaar gedrag van (semi-)ambtenaren op. Het gaat bijvoorbeeld om omkoping, fraude of het lekken van vertrouwelijke informatie. De impact van deze misdrijven is groot. Daarom komt de Rijksrecherche in actie als er vermoedens zijn van ernstige corruptie binnen de overheid. Onze opdracht: de feiten aan het licht brengen.
Daarnaast onderzoeken wij schietincidenten of ander geweldgebruik door de politie met zwaargewonde en dodelijke slachtoffers tot gevolg. Ons onderzoeksresultaat vormt de basis voor beslissingen door het Openbaar Ministerie.
Of het nu gaat om kleine of grote zaken, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Mocht u over informatie beschikken, dan kunt u dit bij ons melden door:
- Het meldformulier invullen.
- Direct een e-mail sturen naar info@rijksrecherche.nl.
Het kan voorkomen dat u een klacht heeft over een overheidsinstantie en/of medewerkers daarvan. Die kunt u vaak indienen bij de desbetreffende overheidsinstantie. Mocht u niet tevreden zijn over de afhandeling van uw klacht, dan kunt u zich aansluitend richten tot de Nationale ombudsman. De Rijksrecherche vervult in klachtprocedures geen bemiddelende en/of onderzoekende rol.
De Rijksrecherche heeft door haar strafrechtelijke onderzoeken naar ambtelijke corruptie specialistische kennis in huis om dit te herkennen of te onderzoeken. We delen onze ervaring en kennis graag om zo de overheid te versterken en weerbaar te maken tegen criminaliteit. Lees hier wat de Rijksrecherche op het gebied van preventie kan betekenen.
Regelmatig worden vacatures beschikbaar gesteld op onze vacaturepagina. Bekijk hier het actuele aanbod. Open sollicitaties zijn niet mogelijk.
Op dit moment is het niet mogelijk om bij ons stage te lopen.