Lees hoe u misstanden kunt melden

Heeft u informatie over gepleegde misdrijven door (semi-) ambtenaren? Of heeft u vermoedens van strafbaar gedrag en zoekt u hulp bij het inschatten van de situatie? Het gaat bijvoorbeeld om omkoping van een ambtenaar of het lekken van vertrouwelijke informatie door een ambtenaar. Neem dan contact met ons op.

De Rijksrecherche is bij het opsporen van misdrijven mede-afhankelijk van informatie van anderen. Of het nu gaat om kleine of grote zaken. Mocht u over informatie beschikken, dan kunt u dit melden door het formulier onderaan deze pagina in te vullen. U kunt ook direct mailen naar info@rijksrecherche.nl. Wij gaan uiteraard zeer zorgvuldig met uw gegevens om. Indien noodzakelijk nemen wij contact met u op.

Team Criminele Inlichtingen

In de praktijk is gebleken dat mensen met waardevolle informatie soms liever niet bekend willen worden. Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de Rijksrecherche biedt de mogelijkheid om informatie te delen zonder dat uw persoonsgegevens gedeeld worden met anderen of in een proces-verbaal vermeld worden. U kunt uw melding telefonisch kenbaar maken, bij voorkeur tijdens kantooruren (9.00 – 17.00 uur) op telefoonnummer 088 - 699 5305. Voor spoedgevallen die echt niet langer kunnen wachten kunt u ook buiten kantoortijd bellen. Afhankelijk van de situatie wordt bekeken of een persoonlijke afspraak nodig is. Dit wordt dan zorgvuldig met u besproken en gepland.

Veel gestelde vragen Team Criminele Inlichtingen

Anoniem melden

Een anonieme telefonische melding is mogelijk via Meld Misdaad Anoniem tel: 0800-7000.

Meld misstanden

Persoonsgegevens

* verplichte velden

Aanspreekvorm *

0612345432 / 070-3561220

Gegevens

Verwerking persoonsgegevens

De Rijksrecherche gebruikt uw gegevens om uw melding te kunnen registreren en een terugkoppeling te kunnen geven of uw melding wordt opgepakt en wat de eventuele vervolgstappen zijn. Uw melding wordt door onze speciaal hiertoe opgeleide medewerkers in behandeling genomen en met de grootst mogelijke zorgvuldigheid verwerkt. Uw gegevens worden bewaard op grond van de wettelijke verplichtingen die volgen uit de Wet Politiegegevens.