Veelgestelde vragen Team Criminele Inlichtingen (TCI)

  • Wat doet het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de Rijksrecherche?

Binnen de Rijksrecherche is het team TCI gespecialiseerd in het vergaren van informatie om (ernstige) ambtelijke corruptie op te sporen. Het gaat bijvoorbeeld om lek- en corruptiezaken waarbij regelmatig contacten met georganiseerde criminaliteit worden waargenomen. 

Voor het verzamelen van informatie maakt het team gebruik van informanten. Dat zijn mensen die in het geheim informatie doorgeven. De persoonsgegevens zijn enkel bekend binnen het TCI. Met behulp van deze informatie kunnen ernstige misdrijven worden voorkomen en/of verdachten worden opgespoord.

  • Waarvoor kan ik contact opnemen met het TCI van de Rijksrecherche?

U kunt contact opnemen met het TCI als u informatie heeft over vormen van ambtelijke corruptie.

  • Blijf ik anoniem als ik contact opneem met het TCI?

Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de Rijksrecherche biedt de mogelijkheid om informatie te delen zonder dat uw persoonsgegevens gedeeld worden met anderen. Uw persoonsgegevens zijn enkel bekend binnen het TCI en worden niet gedeeld met anderen.

  • Hoe en wanneer is TCI bereikbaar?

U kunt uw melding telefonisch kenbaar maken, bij voorkeur tijdens kantooruren (9.00 – 17.00 uur) op telefoonnummer 088 - 699 5305. Voor spoedgevallen die echt niet langer kunnen wachten is buiten kantoortijden via hetzelfde nummer een piketlijn voorhanden.