Arthur van Baaren nieuwe algemeen directeur Rijksrecherche

De heer A.S. (Arthur) van Baaren (60) wordt per 15 mei 2020 de nieuwe algemeen directeur van de Rijksrecherche. Hij volgt hiermee Harm Trip op, die december vorig jaar afscheid nam.

Arthur van Baaren
Beeld: ©Rijksrecherche

Van Baaren maakt de overstap vanuit de politie, waar hij sinds 2015 werkt als Districtschef Leiden. Hij begon zijn carrière bij de politie in 1980 bij de Regiopolitie Amsterdam-Amstelland. Na verschillende (leidinggevende)functies maakte hij in 2006 de overstap naar de Regiopolitie Hollands-Midden en in 2013 naar de Nationale Politie.

Van Baaren is verheugd om als algemeen directeur bij de Rijksrecherche aan de slag te gaan. ’Ik zie deze functie als een geweldig mooie uitdaging en voel me bevoorrecht om dit te mogen doen’, aldus Van Baaren.